Excellente dienstverlening

Excellente dienstverleners ondernemen niet alleen maar samen met hun klanten!
Excellente dienstverleners ondernemen op win/win basis samen met hun klanten. Bewuste klanten nemen immers als opdrachtgever het eerste initiatief.  Niet voor niets luidt het gezegde “wie betaalt die bepaalt”.  Een goede inbreng van de klanten en gebruikers verhoogt de kwaliteit van de oplossing en het geeft extra draagvlak. Excellente dienstverlening wordt dankzij de menselijk maat goed  gewaardeerd en betaald. En tevreden klanten worden zelfs de ambassadeurs van uw organisatie.

Het ontwerp van de gewenste oplossing.
De samenwerking met de klanten begint al bij het ontwerpen van de gewenste oplossing. Samen met de klanten en gebruikers worden allereerst de knelpunten of het probleem vastgesteld als basis voor de gewenste verbetering.
In de medische wereld is het vanzelfsprekend dat de uitvoering pas begint na een zorgvuldige diagnose. Vreemd genoeg durven veel technische dienstverleners dit pas niet te volgen omdat men denkt dat klanten dat niet willen. Een goede voorlichting is dus de beste eerste stap.

Klantgerichte leiding en intern ondernemerschap.
Een klantgerichte leiding begrijpt dat het management en de medewerkers de juiste bevoegdheden en middelen moeten hebben. Om als interne ondernemers de klanten zakelijk, correct en professioneel van dienst te kunnen zijn.
Ondernemerschap, zakelijk inzicht, onderling respect en  vertrouwen zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Van Goed naar Beter!
Excellente werken is een resultaat van doorlopend verbeteren. Dat we beter gaan sporten dankzij oefening en training is voor iedereen duidelijk. Dit geldt echter evenzo voor onze werksituaties.
Excellente dienstverleners spelen hierop in door tijdig de regie nemen. Ze moedigen medewerkers aan zich te ontwikkelen tot interne ondernemers.

Wilt u meer weten?

Vraag gratis via CONTACT om onze white paper `excellente dienstverlening`