Gedachtengoed Samen Ondernemen

De ondernemende manager

In 2002 heeft Wouter Jansen zijn kennis en ervaring opgedaan bij meerdere toonaangevende concerns beschreven in het boek `De ondernemende manager`. Met als reden dat ondernemerschap binnen onze samenleving een steeds belangrijkere plaats inneemt. Ondernemers zorgen immers als eersten voor de noodzakelijke vernieuwingen en geven ruimte aan de individuele ontplooiing van werknemers.
In het boek wordt helder beschreven dat teveel `management control` het oppakken van nieuwe kansen belemmert. De managers dienen zich juist ondernemender op te stellen en intern ondernemerschap te promoten. Alleen dan ontstaat er de ruimte om samen met het personeel die oplossingen te bedenken en te realiseren waar de klanten en gebruikers hun voordeel mee kunnen behalen.
Veel ondernemers hebben dit praktische boek met plezier gelezen en toegepast. Met als doel om de organisatie van hun eigen business slimmer en klantgerichter te organiseren De inhoud is nog steeds actueel.

ALSO (Action Learning Samen Ondernemen)

Van 2004 tot 2020 hebben tientallen bedrijven zich strategisch en operationeel versterkt dankzij het actieprogramma ALSO.
Door gebruik te maken van action learning methode heeft het betrokken management samen met hun medewerkers zelf het verbeterprogramma “Samen klantgericht ondernemen” opgepakt. Natuurlijk wel met externe ondersteuning daar waar nodig of vereist.
De resultaten waren verbluffend goed. Met een superkorte terugverdientijd dankzij lage kosten versus grote voordelen.

Enkele inspirerende voorbeelden.

Samen klantgericht ondernemen als betere manier van werken
Tijdens de actietrajecten is een leidraad met modules gebruikt die dankzij de inbreng van de betrokken medewerkers verder kon worden geoptimaliseerd.
Momenteel stellen wij de leidraad aan geïnteresseerde bedrijven tegen een redelijke vergoeding ter beschikking. Het is de opzet dat VOORAL het management van het eigen bedrijf hier zelf mee aan de slag gaat. Natuurlijk wel met gerichte deskundige externe ondersteuning .

.

Symion Coöperatie Apeldoorn
Symion exploiteert momenteel het programma Action Learning Samen Ondernemen (ALSO) programma. Zie voor info website symion.nl