Kompas installatiebedrijven


Techniek Nederland heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de economische vooruitzichtzichten van bouwtechnische bedrijven in Nederland. Dat geeft een actuele kijk op de huidige situatie in Nederland. De vraag is hoe je daar als bedrijf wat mee moet doen. Wij geven een voorzetje in de vorm van een `kompas`.

De beschreven vooruitzichten zijn best wel zorgelijk door bijvoorbeeld het afnemende consumentenvertrouwen, de geo-politieke onzekerheden, de schaarste op het gebied van grondstoffen, materialen en personeel en de klimaatperikelen. Toch biedt elke crisis ook weer nieuwe kansen die ondernemende bedrijven met succes kunnen oppakken. Het is wel handig om dan de zaken organisatorisch op orde te hebben.

Op basis van onze jarenlange ervaringen durven we toch op persoonlijke titel een voorzet te geven hoe een doorsnee “technisch bedrijf”  zich beter kan ontwikkelen bij de huidige marktontwikkelingen. Daartoe geven we op basis van enkele geschetste kansen en bedreigingen aan hoe een bedrijf afhankelijk van zijn eigen interne sterke en zwakke punten  tot een effectievere aanpak kan komen.

Kompas-Techniek-Nederland

Dit overzicht is bedoeld als praatstuk om te kijken hoe u de zaken in uw eigen bedrijf beter kunt ordenen. En om te achterhalen of uw organisatie de toegevoegde waarde levert waarvoor de klanten willen betalen.

Natuurlijk verschilt de situatie per bedrijf en sector. Daarom zal elk bedrijf deze exercitie moeten uitvoeren op basis van de actuele feiten en ontwikkelingen in de eigen business. Dit kost wel wat tijd maar het bespaart u veel ellende en onnodige kosten en verliezen.

Mogelijk vindt u het wel een mooi verhaal, maar u kunt het werk nu al niet aan. En klanten vragen al steeds meer aandacht waardoor er geen tijd is te veel na te denken. Kortom, uw hoofd staat er niet naar of u komt er niet aan toe.
Juist dan zijn strategische keuze`s van groot belang om de juiste focus te kunnen leggen op die zaken waar u goed in kunt en wilt zijn. Nu en in de toekomst!

Ondernemen is denken en doen en als u dat wilt dan denken wij graag met u mee!klik hier voor contact